Topbokser Ryan Garcia komt met bizar verhaal na zege: 'Elke dag gedronken en gerookt in voorbereiding'
Ryan Garcia © GettyImages

Topbokser Ryan Garcia komt met bizar verhaal na zege: 'Elke dag gedronken en gerookt in voorbereiding'

13:15, 21-04-2024 / Laatste Update: 13:17, 21-04-2024

Ryan Garcia pakte zaterdagnacht de zege tegen Devin Haney en achteraf kwam hij met een wel heel bizar verhaal. Volgens Garcia zelf had hij een wel heel aparte voorbereiding op het gevecht.

Volgens Garcia zou hij elke dag van de voorbereiding gerookt en gedronken hebben. "Ik heb mijn reputatie op het spel gezet en iedereen dacht dat ik gek was. Maar aan het eind van de dag, wie is er nu gek? Ik wilde dit niet zeggen, maar elke dag heb ik gedronken en ben ik uit geweest. Elke dag heb ik gerookt. Iedereen dacht dat ik aan het trippen was, maar dat waren jullie dus aan het doen."

Mentale gezondheid

Online krijgt Garcia vaak de vraag of zijn mentale gezondheid wel goed is. De knokker baarde opzien door aparte acties voor aanvang van het gevecht. Zo sloeg hij rare teksten uit op de persconferentie en dronk hij een flesje bier terwijl hij gewogen moest worden. "Ik geef geen f*ck om wat mensen over mij zeggen. Ik heb door vuur gelopen en dat kon me ook niet tegenhouden. Ik heb Haney nog steeds verslagen. Nog steeds rookte ik elke dag en dronk ik elke dag. Ik heb alles al gedaan, wat moet ik nog meer doen?"

Plezier

Toch geeft Garcia aan dat hij voornamelijk plezier heeft gehad in de ring. "Ik had het echt naar mijn zin. Ik heb veel moeten doorstaan om hier te komen. Ik heb een scheiding moeten verwerken en er gebeurde gewoon veel dat mij een beetje gebroken heeft. Ik heb gedaan wat ik moest doen en hoe ik het voelde om me weer oké te voelen. Je moet ook niet naar me kijken als een voorbeeld. Ik ben ook verre van perfect,"