πŸŽ₯​ | Van Mauritius naar Eindhoven om hier te boksen: ‘Deze is voor m’n overleden vader’

5 juni 2022

Merven Clair moest meer dan 24 uur reizen om op de Eindhoven Box Cup te staan. Helemaal vanaf het eilandje Mauritius, ten oosten van Madagaskar, in het vliegtuig. "De reis was veel te lang. Maar gelukkig was ik met 4 goede vrienden en hebben we er het beste van gemaakt", zegt Clair tegen Sportnieuws.nl.


Het was een bijzondere en emotionele overwinning die hij boekte op de Duitser Daniel Meyer. Het was zondag 5 juni de dag dat zijn vader overleed een aantal jaar geleden. "Deze zege was voor hem. Het is een emotioneel weekend voor mij. Mooi dat ik kan vechten en deze zege aan hem op kan dragen."

'Ik wil nog vermoeider zijn'
Maandag op Tweede Pinksterdag mag Clair proberen de Eindhoven Box Cup te winnen in de klasse tot 71 kilogram. Zijn tegenstander is dan de Canadees Hunter Lee. "Ik ben nu moe, maar mijn doel is om morgen nΓ³g vermoeider te zijn. Alleen dan ben ik blij."

Corona
Hij ziet de Eindhoven Box Cup niet als een WK. Hij is nog herstellende van corona. "Ik had Covid-19 en daar ben ik nu nog mee aan het worstelen. Maar ik voelde vandaag m'n kracht weer, dus er zit een stijgende lijn in."

Check hieronder het interview met de flink zwetende Clair