Danilo geniet bij Feyenoord: ‘Zie geen niveauverschil met Ajax’

13 juli 2022

Getty Images

Danilo is nu een paar weken aan de gang bij zijn nieuwe club Feyenoord. De 23-jarige Braziliaanse spits maakte transfervrij de gevoelige overstap van Ajax. In zijn eerste weken in Rotterdam heeft Danilo het naar zijn zin, dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.


Danilo krijgt na Erik ten Hag nu weer te maken met een goede trainer. "Wat ik echt fijn vind, is dat hij (Slot, red.) me enorm veel een-op-een feedback geeft. Open en direct. Ik kan het heel erg goed vinden met Arne Slot. We hebben een connectie. Hij had een spits nodig, ik wilde me ontwikkelen", aldus Danilo.

Genieten van medespelers
Volgens Danilo is Slot constant met hem bezig. "Steeds gaat het over wat beter moet, alles tot in details. Een stapje naar links of rechts, kan het verschil maken. Dan zegt hij: 'Waarom sta je op dat moment niet daar of daar?' Ik doe dat dan de volgende keer en voel dat het beter is. Details, details. Slot ontgaat niks", verzekert Danilo.

"Ik zie ook geen enkel niveauverschil met Ajax, ook al zal niet iedereen me geloven", vertelt de Braziliaan, de geniet van zijn medespelers in Rotterdam. "Maar serieus: Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, die kunnen bij Ajax mee. En ik geniet helemaal van Fredrik Aursnes. Hij laat voetbal er zo makkelijk uitzien: nooit balverlies, altijd de goede oplossing."