De comeback van Vandaag Inside: ‘Ik was er even goed zat van’

16 mei 2022

Pro Shots
comeback-vandaag-inside-johan-derksen-kaarsrel

Maandagavond was Vandaag Inside weer terug. Na 2 weken afwezigheid schoven Wilfred Genee, René van der Gijp en omstreden Johan Derksen aan aan tafel. Het was de eerste keer nadat zij waren gestopt vanwege de kaarsrel. Van der Gijp maakte na 2/3 minuten al een 'kaars' grapje. Genee vond dat hij de grap maar niet moest herhalen, toen iemand vroeg of hij zichzelf wilde herhalen.


2 dames zaten aan tafel, Heleen van Royen en Roxane Knetemann, en het ging natuurlijk gelijk over de terugkeer. Beide vrouwen aan tafel waren blij dat het programma weer terug was. Het ging gelijk over de vrijheid die dit programma op televisie geeft. "Ik ben gestopt, niet omdat de hysterische dames over mij heen vielen of omdat de talkshow-hosten een mening hadden over mij. Ik ben gestopt omdat ik dacht dat Talpa niet meer achter mij stond, daarom stopte ik", liet Derksen weten.

'Ik was er even goed zat van'
Derksen was er klaar mee: "Ik was er even goed zat van", vertelt hij eerlijk.. "Iedereen ging eisen dat ik mijn excuses aan moet bieden, maar niemand hoeft mij de woorden aan te geven. Ik kan dat zelf heel goed", maakt hij duidelijk. Hij vertelt verder dat zijn vrouw hem wel attent heeft gemaakt van het feit dat zijn uitspraken wel vrouwen met een trauma van ongewenst gedrag pijn heeft gedaan. Daar is Derksen wel van geschrokken, "Dat is nooit mijn bedoeling geweest."

Middelvinger naar andere talkshow-hosts
Verder heeft Derksen in de 1e 10 minuten van het programma een duidelijk statement richting andere hosts van talkshows. "Ik kan er niet tegen dat die politiek correct mee gingen lullen over wat ik nou moest doen. Ik heb daar ook maar 1 reactie op naar hun, dit!", vervolgens stak hij zijn middelvinger op.

Discussie met Heleen
Er was ook direct een discussie met Van Royen, die graag wilde uitspreken. Van der Gijp wilde haar in de reden vallen toen ze het had over of de uitspraken van Derksen een anekdote of niet waren. Toen werd Van der Gijp teruggefloten en daar was hij gepikeerd over. "Gaan we elkaar nou ineens laten uitpraten? Dan kan ik net zo goed naar huis!", zei hij.