Debutant Leo Sauer redt punt voor Feyenoord op bezoek bij Sparta

Brian Vesseur • 18:23, 20-08-2023 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

Feyenoord heeft het knap lastig in de eerste Eredivisie-weken. In de laatste minuut moest de 17-jarige Leo Sauer de bal tegen de touwen beunen om namens de kampioen een punt te pakken tegen Sparta. Op bezoek op Het Kasteel werd het 2-2. Charles-Andreas Brym dacht de grote man te worden met 2 doelpunten.

Op slag van rust kwam Sparta op voorsprong tegen Feyenoord. Brym kreeg de bal in de 16 voor zijn voeten en passeerde doelman Timon Wellenreuther: 1-0. Brym is de eerste Canadees die scoort in de Eredivisie sinds Atiba Hutchinson. Wellenreuther stond op doel bij Feyenoord, omdat Justin Bijlow zaterdag geblesseerd raakte bij de afsluitende training.

Wisselingen van Arne Slot

In de rust zal Arne Slot wel een donderspeech hebben gegeven, want Feyenoord speelde in de eerste speelronde gelijk tegen Fortuna Sittard (0-0) in De Kuip. Op Het Kasteel voerde Slot dan ook een aantal veranderingen door. Thomas Beelen stond centraal achterin als vervanger van de geschorste Bart Nieuwkoop; Lutsharel Geertruida schoof naar rechtsachter. Op het middenveld ontbrak Ramiz Zerrouki.

Beelen haalde de tweede helft niet, want Gernot Trauner verving hem in de rust. Leo Sauer kwam in het veld voor Alireza Jahanbakhsh. Het was voor de 17-jarige Sauer zijn debuut voor Feyenoord!

Daar is-ie weer!

Die dekselse Brym bleek het op zijn heupen te hebben, want in de 54e minuut zorgde hij gewoon voor de 2-0. In de 70e minuut leek invaller Yankuba Minteh - op aangeven van Ayase Ueda - de 2-1 te maken, maar de VAR zag dat het buitenspel was. Santiago Gimenez zorgde in de 77e minuut alsnog voor de aansluitingstreffer: 2-1.

In de absolute slotfase zorgde invaller én debutant Sauer met een snoeiharde pegel voor de 2-2. Igor Paixão zag een vrije trap nog uit de kruising worden getikt door Sparta-goalie Nick Olij.