🎥 | Geen winnaar bij ongekend doelpuntenfestijn tussen AZ en FC Utrecht

Trevor Wagener • 23:52, 28-01-2023 / Laatste Update: 08:11, 12-12-2023

Wat een gekkenhuis! Zaterdagavond waren AZ en FC Utrecht verantwoordelijk voor dé spectaculairste wedstrijd in de Eredivisie van het seizoen. In het AFAS Stadion werden de toeschouwers de grote winnaar: 5-5. 5-5!

Na iets meer dan een kwartier leken de bezoekers op de spreekwoordelijke rozen te zitten: Anastasios Douvikas noteerde een dubbelslag, maar na treffers van Maxim Dekker en Vangelis Pavlidis (2) leidde AZ plots: 3-2!

Daarmee was de strijd voor de pauze nog niet gestreden: op assist van Douvikas maakte Nick Viergever vervolgens weer gelijk (zie onder). Zinho Vanheusden viel voor de pauze in voor doelpuntenmaker Dekker, waarna na de thee het doelpuntenfestijn vrolijk verder ging.

Goddelijke, Griekse goalgetters

Douvikas zag 10 minuten na de hervatting zíjn eigenlijke 3e goal afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 65e minuut telde zijn doelpunt, na prima voorbereidend werk van Utrecht-uitblinker Taylor Booth, wél: 3-4! De ploeg van Pascal Jansen reageerde meteen: via Dani de Wit (minuut 70) en hattrick-held Pavlidis ('78) ging AZ weer aan de leiding.

Lang duurde de Alkmaarse euforie nadien niet. Kort na de entree van invaller Derensili Fernandes Sanches, die Othman Boussaid verving, maakte Sander van de Streek het telraam compleet: 5-5. Door het gelijkspel liet AZ na in te lopen op koploper Feyenoord. De Alkmaarders (2e) hebben 40 punten uit 19 duels. Utrecht is 7e (30 uit 19).