Feyenoord maakt grote kansen niet af en krijgt Oostenrijkse deksel op de neus in extra tijd

Trevor Wagener • 00:58, 28-10-2022 / Laatste Update: 02:39, 12-12-2023

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd het Europa League-duel in Oostenrijk bij Sturm Graz winnend af te sluiten. Na 90 minuten ploeteren slikte de ploeg van trainer Arne Slot diep in de extra tijd de in de lucht hangende tegentreffer: 1-0.

In de openingsfase tastten beide ploegen af en het was wachten op de 1e grote kans van de wedstrijd. Na verloop van tijd nam Feyenoord het initiatief en was het eigenlijk wachten op de 1e Rotterdamse goals. Rond het halve uur was Feyenoord-captain Orkun Kökçü gevaarlijk uit een vrije trap, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Ook Gernot Trauner scoorde wonderwel niet en kort voor rust liet spits Danilo na om zijn kopbal tegen het net te krijgen.

Feyenoord drong aan, wanhoopsoffensief van Sturm Graz

Feyenoord leek na de pauze gewoon verder met waar het voor rust mee bezig was: aandringen! De ploeg was via middenvelder Sebastian Szymański dichtbij, maar het schot van de Pool trof geel doel. Leek verder te gaan, want aan de andere kant moest Justin Bijlow scherp reageren op de inzet van Tomi Horvath. Het momentum was gekanteld en nadien was Feyenoord geen schim meer van wat het in de 1e helft was.

Bij de thuisploeg was oud-Spartaan Emanuel Emegha ingevallen en die wisseling zorgde voor de nodige paniek in de Rotterdamse defensie. De aanvaller zag 1 van zijn kansen uiteen spatten op de paal. Kort daarop ging de poging van David Affengruber naast het Feyenoord-doel. Daar waar Feyenoord er een gelijkspelletje uit leek te persen, besloot invaller Otar Kiteishvili anders. De speler, die bij zijn entree meteen de aanvoerdersband om gedaan kreeg, schoot prachtig binnen nadat hij de bal tussen allerlei Feyenoord-verdedigers controleerde.

Stand poule Feyenoord

Eerder op de donderdagavond was Lazio te sterk voor Midtjylland. In Rome eindigde die clash in 2-1. Na 5 duels leidt Lazio in groep F met 8 punten, gevolgd door Sturm Graz. Feyenoord en Midtjylland hebben allebei 5 punten. Feyenoord speelt op donderdag 3 november om 18.45 uur tegen Lazio in de eigen Kuip.