Feyenoord-goalie Bijlow verrast dat hij niet bij Oranje zit: ‘Als ik er over 2 maanden maar bij zit’

18 september 2022

Getty Images
Justin Bijlow

Justin Bijlow is "een beetje verrast" dat hij ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal. De keeper van Feyenoord was vorig jaar een tijdje de nummer 1 onder de lat bij bondscoach Louis van Gaal. In de laatste interlandperiode voordat de WK-selectie bekend wordt, zit Bijlow plots niet bij de selectie.


Op de vraag of hij daardoor verrast is, reageerde Bijlow eerst ontwijkend. "Uhhh, tja, verrast... Ik had er wel graag bij gezeten, laten we het daar op houden", zei de Feyenoorder bij ESPN na de verloren topper tegen PSV (4-3). "Ik was wel een klein beetje verrast ja. Maar goed, ik moet hard werken. Als ik er over twee maanden maar bij zit", zo doelde Bijlow op de WK-selectie die Van Gaal in november formeert.

2 keepers om even te bekijken?
De bondscoach heeft met Andries Noppert (SC Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax) 2 nieuwe keepers opgeroepen voor de komende wedstrijden in de Nations League tegen Polen en België. Jasper Cillessen en Mark Flekken zitten er ook weer bij. Van Gaal selecteerde geen enkele speler van Feyenoord, tot teleurstelling van trainer Arne Slot die vrijdag zei tevreden te zijn over de prestaties van Bijlow.

Bijlow en Hoek weten meer
De doelman vertelde contact te hebben gehad met Frans Hoek, de keeperstrainer van Oranje. "Wat wij besproken hebben, is iets tussen ons. Ik was graag naar Oranje gegaan, dat is logisch. Ik hoop dat ik er over 2 maanden wel bij zit. Ik moet doen wat ik moet doen, dan komt het vanzelf. Daar gaan we voor", aldus Bijlow, die toegaf dat hij niet in topvorm verkeert. "Maar ook niet in heel slechte vorm."


Bijlow met een redding in de wedstrijd tegen PSV