Slordig Feyenoord dankt Luis Sinisterra tegen Heracles en klimt naar 2e plaats in Eredivisie

Eimert Pruis • 23:00, 01-12-2021 / Laatste Update: 08:51, 08-01-2024

Feyenoord heeft aan een moeilijke avond toch 3 punten overgehouden. De dankbrieven mogen daarvoor naar Luis Sinisterra. De sierlijke Colombiaanse aanvaller maakte er 2 (eigenlijk 3) in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Dankzij Sini klimt Feyenoord over PSV heen naar de 2e plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax is 1 punt.

Trainer Arne Slot gunde Marcus Pedersen en aanvoerder Jens Toornstra woensdagavond rust. Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida kregen een kans. De trotse Marco Senesi kreeg de aanvoerdersband.

Opvallende move van de VAR

Feyenoord speelde een slordige 1e helft, maar had toch wel gewoon op voorsprong moeten komen via Luis Sinisterra. De Colombiaan schoot ook raak en scheidsrechter Bas Nijhuis wees naar de middenstip. Een geldig doelpunt zou je dus denken. VAR Marc Nagtegaal had echter een overtreding van Jahanbakhsh gezien.

Nijhuis wuifde het weg, maar Nagtegaal was overtuigend. Dus ging de scheids, die doordeweeks liet weten te stoppen met internationaal fluiten vanwege zijn tv-werk, met duidelijke tegenzin naar het scherm langs het veld van De Kuip. Nog steeds was hij niet helemaal overtuigd en volgens de Nijhuis-bril was dit maar een heel lichte overtreding.

Nijhuis luistert?

Nagtegaal is van de regels en kreeg uiteindelijk Nijhuis mee en dus floot hij (met een zuur gezicht) alsnog voor een overtreding. Heel Feyenoord boos en heel Heracles opgelucht. Een aanval later staat het 1-0 voor Heracles. Van Sini naar Sinan Bakis. De Turkse spits kreeg de bal plompt voor de voeten na een fout achterin bij Feyenoord. Koelbloedig maakte hij het af.

Met duidelijke tegenzin keurt Nijhuis het doelpunt af

Sinisterra schiet alsnog raak

Via Sinan gingen we toch weer terug naar Sini vlak voor rust. Sinisterra kreeg de bal van Orkun Kökçü en ramde de bal vol frustratie tegen de touwen.

In de 2e helft was Delano Burgzorg op weg naar Ofir Marciano. De Israëlische keeper bleef kijken naar de bal en Burgzorg was besluiteloos. Meteen daarna had Guus Til de 2-1 op zijn sloffen, maar Heracles-doelman Janis Blaswich redde goed.

Supersub Dessers strooit met passjes

Dezelfde Til had in de 59e minuut toch echt moeten scoren. Hij kreeg de bal van supersub Cyriel Dessers, die inmiddels was ingevallen voor Bryan Linssen. Til twijfelde te lang en schoot recht op Blaswich.

Er was werk aan de winkel en dus kwam Toornstra voor Kökçü en Dessers dus erbij. Maar deze keer was niet Dessers, maar Sinisterra de man van de wedstrijd. Dessers stuurde de Colombiaan wel goed weg en beheerst schoot Sini zijn 6e van de competitie binnen.

Met vertrouwen richting Ajax

En zo won Feyenoord van Heracles en kan het met vertrouwen vooruit kijken. In de Eredivisie wachten dit jaar nog Fortuna Sittard en FC Groningen voordat 2021 met een schitterend affiche wordt afgesloten: De Klassieker Feyenoord-Ajax.

Sinisterra maakte bijna een hattrick (1 afgekeurd)