Feyenoord is ongeslagen status kwijt, maar plaatst zich wel voor Conference League

Bart van der Wijst • 22:50, 26-08-2021 / Laatste Update: 07:38, 08-01-2024

Feyenoord heeft voor het eerst dit seizoen een officiële nederlaag geleden. In Zweden was de concentratie niet helemaal zoals die moest zijn in de return tegen IF Elfsborg en mede daardoor werd met 3-1 verloren. Toch plaatst Feyenoord zich wel voor het hoofdtoernooi van de Europa Conference League na de 5-0 zege een week geleden in Rotterdam.

Feyenoord begon prima aan de wedstrijd en kwam bijna op een 1-0 voorsprong. Guus Til, topscorer van de Rotterdammers in de voorrondes, plaatste de bal echter op de lat.

Slordigheidjes

Het geloof sloop weer een beetje in Elfsborg na goals net voor en na rust. Eerst ramde Johan Larsson een vrije trap tegen de touwen nadat Gernot Trauner een vrije trap weggaf omdat hij niet helemaal op stond te letten. Na rust ging Marcus Pedersen in de fout. De Noorse rechtsback gooide verkeerd in en schakelde vervolgens niet om, dus kon zijn directe tegenstander de assist geven op de 2-0.

Niet veel later voorkwam basisdebutant Ofir Marciano een 3e goal van Elfsborg, aan de andere kant maakte Til de belangrijke 2-1. Met een gelukje scoorde de thuisploeg alsnog een 3e treffer, maar de plaatsing van Feyenoord kwam niet meer in gevaar.