Feyenoord klaar voor nieuwe test: ‘Niet te veel in het oude boek bladeren’

7 september 2022

Pro Shots / Marcel van Dorst

Feyenoord-coach Arne Slot aast, net als vorig seizoen, opnieuw op een succesvol Europees jaar voor de Rotterdammers. In gesprek met Mikos Gouka van AD lichtte de trainer zijn ambities toe.


Slot kan in Rome tegen Lazio niet beschikken over verdediger Lutsharel Geertruida: Hij is geveld door de Ziekte van Pfeiffer. Marcus Pedersen, die met knieklachten uitviel tegen Go Ahead Eagles (3-4), is wel meegereisd naar de Italiaanse hoofdstad. Aldaar wacht Feyenoord op de 1e 'echte' test van het seizoen.

Europa = geen Eredivisie
Europees spelen is anders dan competitief, meende Slot. "En dus gaan we zien welke ploeg er in slaagt om dominant te zijn: Lazio of Feyenoord", zei Slot. De coach is wel gecharmeerd van Lazio, dat dit seizoen weliswaar stroef begon maar altijd vooruit wil voetballen.

In Stadio Olimpico zullen naar verwachting 15.000 Italianen Lazio aan gaan moedigen. Slot weet wat Feyenoord kan. "We blijven ambitieus en gaan uiteraard voor kwalificatie in deze poule. Dat neemt niet weg dat ik de andere 2 ploegen (Midtylland en Sturm Graz) zeker niet onderschat. Vorig seizoen speelden we tegen Maccabi Haifa. Die spelen nu Champions League", aldus Slot met een knipoog.

Nieuw boek
Zijn opmerking was gericht naar de criticasters die na de 0-0 in Israel vorig seizoen vonden dat de formatie met Nederlander Tjaronn Chery van het niveau FC Dordrecht zou zijn geweest.

Zelf wou Slot niet spreken van een test. "Het is wel een test, maar een andere test", rondde Slot af. "Die andere wedstrijden waren ook testen. Maar het uitgangspunt van deze tegenstander is anders. Het is leuk dat we zijn geëindigd tegen AS Roma en nu Lazio treffen. Het vorige toernooi was een goed boek, nu schrijven we een nieuw boek. Dan moet je niet teveel meer in het oude boek bladeren."