Feyenoord boekt mede door ontketende Giménez klinkende overwinning op Lazio

Jeroen Rooseboom • 22:44, 25-10-2023 / Laatste Update: 02:58, 06-01-2024

Mede door 2 goals van Santiago Giménez tijdens zijn Champions League-debuut heeft Feyenoord woensdag dikverdiend gewonnen van Lazio. Het duel in Rotterdam eindigde in 3-1.

Een historisch jong Feyenoord in de Champions League begon sterk aan het duel. Na een minuut of 10 resulteerde dat in de eerste kans. Goudhaantje Giménez kreeg een voorzet van Igor Paixão niet hard genoeg richting het doel.

Precies op het moment dat Lazio wat meer in de wedstrijd kwam, scoorde Feyenoord voor het eerst. Uiteraard was het Giménez die na een heerlijke pass van Calvin Stengs afrondde. Maar wat bleek? Hij stond buitenspel. Toch hoefde de spits niet lang te rouwen, want een paar minuten later scoorde hij wel een geldige goal: 1-0. Tekst loopt door onder de video

Kort voor rust kwamen de Rotterdammers zelfs op een 2-0-voorsprong. Ramiz Zerrouki, die de geblesseerde Yankubah Minteh verving, drukte heerlijk af en liet De Kuip ontploffen. Bij Lazio wisten ze niet waar ze het zoeken moesten. Tekst loopt door onder de video

Na rust kwam Lazio wat beter in de wedstrijd. Valentín Castellanos kreeg een niet te missen kans op 5 meter van het doel, maar werkte de bal toch over. Daarna was het vooral scheidsrechter Tobias Stieler die de aandacht naar zich toetrok door te pas en te onpas de gele kaart te trekken, zowel voor Feyenoord als Lazio.

Wéér Giménez

Met nog een kwartier te gaan werd de avond voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt nog een stukje mooier. Het was weer Giménez die scoorde. De spits hoefde alleen nog maar de rebound na een schot van Quinten Timber in te tikken. Tekst loopt door onder de video

Het was zo'n beetje het laatste wat hij deed, want Giménez werd kort na zijn 2e goal naar de kant gehaald door trainer Arne Slot. Ayase Ueda kwam voor hem in het veld.

Tegengoal

Toch ging niet alles perfect. Marcos López veroorzaakte met een kleine 10 minuten te gaan een penalty, die feilloos werd benut door Pedro. Het maakte alleen niet veel meer uit voor de uitslag. De Kuip ontplofte voor de 4e keer toen er werd afgefloten. Feyenoord won met 3-1.