Feyenoord scoort niet tegen Maccabi Haifa in openingsduel Conference League

Brian Vesseur • 20:24, 14-09-2021 / Laatste Update: 00:39, 05-01-2024

Feyenoord is de groepsfase van de Conference League begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij Maccabi Haifa werd het 0-0. Het stadion van Maccabi Haifa was volgepakt met 20.000 supporters.

Bij Feyenoord ontbrak Alireza Jahanbakhsh in de wedstrijdselectie. Hij komt voor de zekerheid niet in actie tegen een Israëlische club. Iran - zijn thuisland - heeft doorgaans als regel dat mensen uit Iran niet tegen sporters uit Israël uit mogen komen. Jens Toornstra speelde daarom op de rechterflank.

In de 1e helft veel kansen en over en weer, maar geen doelpunten. Tjaronn Chery, oud-speler van onder andere FC Groningen, FC Emmen en ADO Den Haag, schoot wel op de lat. De Nederlands-Surinaamse voetballer was sowieso een van de beste spelers bij de thuisploeg.

Ook in de 2e helft was het wachten op doelpunten. Een kwartier voor tijd werd Cyriel Dessers ingebracht, die zijn debuut maakte voor Feyenoord. De spits kon zijn debuut niet bekronen met een doelpunt. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0.