Feyenoord sloopt Elfsborg en is eigenlijk al zeker van Conference League

Brian Vesseur • 23:53, 19-08-2021 / Laatste Update: 00:01, 05-01-2024

Een sloopsessie, mogen we wel zeggen. Feyenoord had donderdagavond totaal geen moeite met IF Elfsborg in de 1e play-offwedstrijd voor de Conference League. In de Kuip, die in vuur en vlam stond, werd het 5-0.

Onder trainer Arne Slot speelt Feyenoord veel aanvallender dan onder Dick Advocaat en dat was tegen Elfsborg ook te zien. Het was even wachten op doelpunten, in de 25e minuut brak Luis Sinisterra de ban: 1-0. 5 minuten later scoorde ook Alireza Jahanbakhsh, in de 37e minuut maakte Sinisterra zijn 2e: 3-0.

Alle goals zijn onderaan het artikel te vinden

Cameravrouw

Jahanbakhsh vlak voor zijn doelpunt nog even heel behulpzaam. Een onaardig Elfsborg-speler had de camera van een cameravrouw omver gelopen. De Feyenoord-aanvaller hielp met het enorme ding overeind zetten en vroeg vervolgens meerdere malen aan de cameravrouw of ze oké was.

Na rust voltooide Samba Sinisterra zijn hattrick: 4-0. Ook Bryan Linssen zette na bijna een uur spelen zijn naam op het scorebord. Precies in de 60e minuut kreeg Frederik Holst van Elfsborg zijn 2e gele kaart.

Bijlow

In de 80e minuut een smetje op de wedstrijd: Justin Bijlow kreeg een rode kaart. De keeper kwam uit, buiten de 16, en haakte een speler van Elfsborg. Zwaar gestraft.