Groningen beboet schijnbaar bezopen Cyril Ngonge en Nordin Musampa: ‘Niet in staat om te trainen’

14 november 2022

ProShots

Er gaat niets boven Groningen, qua voetbalroddels dan! Het is een bewogen dag voor de Trots van het Noorden, die op maandag trainer Frank Wormuth op straat pleurde (na 4 maanden al) en ook een grote boete uitdeelde aan Cyril Ngonge en Nordin Musampa.


Vanuit de club is er alleen een korte verklaring met niet al te veel details. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wil alleen kwijt dat de 2 spelers zijn weggestuurd, omdat ze te laat kwamen "en niet in staat om te kunnen trainen". Dat schrijft RTV Noord, waar Fledderus trouwens waarschijnlijk met tegenzin mee sprak, want begin november legde de club een boycot op aan de omroep.

Dronken
Freelance journalist Merijn Slagter heeft wat sappige details: volgens hem waren de spelers dronken. Hij tweet: "Na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna is er op initiatief van een van de spelers een feestje geweest, tot in de late uurtjes. En nog niet iedereen was nuchter toen het ontslag van de trainer de volgende dag werd bekendgemaakt."

Fledderus reageert: "Ik weet niet of ze dronken waren, maar ze waren niet op tijd en ook niet fit genoeg. Ik heb in ieder geval geen controle gedaan."

Boete
Wat de boete precies inhoudt heeft FC Groningen niet gemeld. Wel schijnt het om "de hoogste boete" te gaan.