Heracles Almelo draait achterstand in eigen huis om tegen NEC

Rick Kraaijeveld • 00:03, 19-08-2023 / Laatste Update: 21:52, 11-12-2023

Heracles Almelo heeft in eigen huis weten te winnen van NEC Nijmegen met 2-1. In de 1e helft kwam NEC op een 1-0-voorsprong maar die werd door Heracles vakkundig weggepoetst in de 2e helft. Voor de Heraclieden maakten Emil Hansson en Anas Ouahim de doelpunten, bij NEC was nieuwe aanwinst Koki Ogawa de doelpuntenmaker. Het is de 1e overwinning voor Heracles sinds de terugkeer in de Eredivisie.

In de 1e helft had NEC het betere van het spel, maar dat resulteerde niet tot veel kansen. Heracles was tot dan toe de ploeg die meer aanspraak maakte op een doelpunt. Toch viel die uiteindelijk voor NEC. Dirk Wanner Proper had een harde tackle waarmee hij de bal veroverde en tegelijk bij Ogawa kreeg, iedereen schreeuwde om een vrije trap maar die kwam er niet. Ondertussen had de Japanner de bal al goedgelegd en prikte de bal in de korte hoek.

Ommekeer

In de 2e helft kwam Heracles weer terug in de wedstrijd, door een goal van Emil Hansson. Met rechts schoot hij de bal keurig in de goal. De 2e goal was van Anas Ouahim, zijn goal was een welbekende zwabberbal. Jasper Cillessen, doelman van NEC, zag er even zwak uit maar door de zwabber was hij direct kansloos.

Zo eindigt een wedstrijd van NEC weer in mineur. Vorige week in eigen huis verloren de Nijmegenaren in de laatste minuut van Excelsior: 3-4 en nu werd er weer een voorsprong weggegeven. Volgende week ontvangt NEC RKC in eigen huis.