🏆 | Kampioen! Feyenoord voor de 16e keer de beste van Nederland

Noah Hoogenboezem • 20:35, 14-05-2023 / Laatste Update: 00:43, 12-12-2023

Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Landskampioen worden! Door een 3-0-zege in een kolkende Kuip is de 16e landstitel binnen voor Feyenoord. Oussama Idrissi, Santiago Giménez en Igor Paixão zorgden voor een volksfeest in Rotterdam.

Het was de grote vraag hoe nerveus de spelers van Feyenoord zouden zijn voor de kampioenswedstrijd, maar al heel snel leek de ergste spanning verdwenen. Mats Wieffer kreeg vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar schoot die over.

Snelle voorsprong

Na een kwartier was het alsnog raak. Oussama Idrissi kwam na een 1-2'tje met Mats Wiefer 1 op 1 met Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange en schoof de bal simpel binnen, waarna de Kuip voor de eerste keer ontplofte.

Schitterende goal Giménez

Er was weinig tijd om bij te komen van de 1e goal, want nog geen 3 minuten later lag de bal alweer in het net. Igor Paixão stuurde met een wippertje Santiago Giménez weg. Die schudde een verdediger van zich af en schoot de bal snoeihard binnen.

Strafschop Go Ahead?

Na de 2-0 deed Feyenoord het iets rustiger aan en kwam het nog heel goed weg dat Go Ahead niet een penalty kreeg. Marcus Pedersen leek Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers omver te lopen, maar scheidsrechter Allard Lindhout besloot de bal niet op 11 meter te leggen. Bij rust was het 2-0, ondanks dat Wieffer nog bijna een eigen goal maakte.

Paixão zorgt voor beslissing

Vlak na rust nam Feyenoord alle twijfel over een eventueel kampioenschap definitief weg. Igor Paixão draaide van de rechterkant naar binnen en krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de kruising.

Feest op de tribunes

Iedereen op de tribunes wist toen zeker dat de 1e titel sinds 2017 binnen was. Op het veld gebeurde er weinig meer en leken de spelers vooral te wachten op het einde van de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van Lindhout konden spelers, staf en supporters eindelijk het feestje gaan vieren.