Knotsgek duel in Groningen: Vitesse scoort tegen 9 man niet meer, maar wint wel

Martijn Baars • 00:30, 23-09-2021 / Laatste Update: 16:40, 08-01-2024

Vitesse is er niet in geslaagd om te scoren met 2 man meer dan de tegenstander. FC Groningen kwam al in de eerste helft met 9 spelers te staan na rode kaarten voor Mike te Wierik en Daniel van Kaam. Maar waar je daarna een stormloop en monsterscore van Vitesse verwachtte, bleef het bij de 1-0 die tussen de 2 rode kaarten gemaakt werd.

Want Yann Ghobo scoorde diep in blessuretijd de 0-1. Toen was Te Wierik al gedoucht. In de blessuretijd ná de goal kwam de 2e rode kaart. De hele tweede helft stond Vitesse dus met een paar man meer, maar eerst werd de wedstrijd nog gestaakt. De harde kern van FC Groningen gooide namelijk allerlei spullen op de keeper van Vitesse, die daarbij gewond raakte.

Staken en streakers

Nadat scheidsrechter Allard Lindhout een kwartier had afgekoeld, kon er dan eindelijk worden gevoetbald. Ofja, niet voordat er een streaker of 4 van het veld waren verwijderd. Toen dát gebeurd was, ging de bal weer rond. Maar Vitesse bakte er weinig van.

9 man komen bijna terug

Sterker nog: in de slotfase kwamen de 9 man van FC Groningen nog dichtbij de gelijkmaker. Maar bij de 2 vrije trappen waarbij de keeper meeging, viel de bal net verkeerd. Daardoor mag een strijdend FC Groningen trots zijn en koestert Vitesse de punten.