Mino Raiola, zaakwaarnemer van Ihattaren, woest op PSV: ‘Onacceptabel en niet toelaatbaar’

1 maart 2021

EPA

Mino Raiola gaat deze week een hartig woordje spreken met de leiding van PSV. Dat zegt de zaakwaarnemer tegen VI naar aanleiding van het gedoe met zijn pupil Mo Ihattaren. De creatieve middenvelder en trainer Roger Schmidt van PSV clashten afgelopen week zo hard, dat Ihattaren uit de selectie werd gezet voor het duel met Ajax.


"Wat er gisteren is gebeurd, is absoluut PSV-onwaardig", zegt Raiola over het gedoe tegen Voetbal International. Hij heeft het dan vooral over de manier waarop PSV communiceerde dat Ihattaren uit de selectie was gezet. In dat statement stond dat zelfs de spelersgroep het ermee eens was. "Deze trainer moet de spelersgroep erbuiten houden, die heeft er niets mee te maken. En van wat ik begreep, wordt het statement niet eens gedragen door de selectie."

'Onacceptabel en niet toelaatbaar'
En dus stapt Raiola binnenkort het kantoortje van de clubleiding binnen. "Wij zijn het niet eens met de inhoud, maar de manier waarop dit is gebracht, is onacceptabel en niet toelaatbaar. Heeft Schmidt een 3e partij als de spelersgroep nodig om een mening te hebben? Dan moet hij de volgende keer ook maar vertellen wat zijn partner ervan vindt. We zullen hierover een hartig woordje met de clubleiding spreken."

Laatste kans
Inmiddels heeft PSV Ihattaren de allerlaatste kans gegeven om nog wat van zijn carrière bij PSV te maken. Grijpt hij die niet aan, dan wordt hij op de transferlijst gezet. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2022. De laatste weken is hij zeer actief met het feliciteren van zijn vriendjes binnen de Ajax-selectie, dus het zou zomaar kunnen dat Ajax er met Ihattaren vandoor gaat.