Na 2,5 uur nog steeds geen winnaar bij FC Utrecht-RKC

Eimert Pruis • 01:35, 19-09-2021 / Laatste Update: 01:26, 06-01-2024

FC Utrecht-RKC Waalwijk begon al laat (21.00 uur) maar dat er tot 23.30 uur doorgevoetbald zou worden, had niemand vooraf verwacht. Door misdragingen van het thuispubliek lag de wedstrijd uiteindelijk een half uur stil. Toen de 90 minuten uiteindelijk toch voorbij waren, stond er 2-2 op het scorebord.

Arbiter Richard Martens legde het duel na 20 minuten stil, omdat er vanaf de tribunes opnieuw allerlei voorwerpen op het veld werden gegooid. Hij besloot met beide teams naar binnen te gaan. Martens had eerder al via de speaker het publiek laten waarschuwen.

Simon Gustafson had in de 4e minuut de score geopend met een doeltreffende uithaal (1-0). RKC-spits Jens Odgaard miste daarna een strafschop. Doelman Maarten Paes pakte het schot van de Deen klemvast.

Fans misdragen zich weer

Odgaard kwam ruim 10 minuten later op aangeven van Vurnon Anita alsnog tot scoren (1-1) waarna er vanaf de tribunes opnieuw met spullen werd gegooid en arbiter Martens beide ploegen liet inrukken. Gustafson was op dat moment al met een blessure van het veld gegaan, ondersteund door twee stafleden.

Na een afkoelingsperiode van ongeveer een halfuur drong FC Utrecht sterk aan. Met name Anastasios Douvikas was een paar keer dicht bij een treffer. In de 25e minuut schoot de Griekse spits op de paal.

RKC was vooral gevaarlijk bij een aantal snelle tegenstoten. Op slag van rust leverde een vlekkeloze counter een voorsprong op. Alexander Büttner rondde de aanval af met een fraai schot: 1-2. In de 52e minuut benutte Douvikas een strafschop nadat hij zelf was neergelegd (2-2). Beide ploegen misten daarna kansen op de winst. Diep in de extra tijd schoot Mike van der Hoorn nog wel raak voor FC Utrecht, maar die treffer werd via de VAR afgekeurd wegens hands.