Orkun Kökcü wijst na zege in Klassieker naar Amsterdamse praatjes: ‘Was er klaar mee’

19 maart 2023

Feyenoord won zondagmiddag voor het eerst sinds 2005 weer in Amsterdam van Ajax: 3-2. Na afloop stond aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera van ESPN. Daar wees hij naar de praatjes vanuit het Amsterdamse kamp vooraf.


"Ik persoonlijk was er wel een beetje klaar mee eerlijk gezegd, dat zij (Ajax, red.) heel de dag praten voor de wedstrijd. Ze denken dat ze altijd de beste zijn. Vandaag hebben wij laten zien dat we weggelopen zijn van ze en dat voelt lekker", reageerde Kökcü.

Amsterdams zelfvertrouwen
Voorafgaand aan de Klassieker riep Ajax-trainer John Heitinga de nodige dingen. Dat viel ook Kökcü op. "Ze praten te veel voor de wedstrijd. Wij staan erin hoe Feyenoord erin staat: geen woorden, maar daden! Dat hebben we vandaag weer laten zien", aldus de Turkse middenvelder.

Corner
De winnende goal van Lutsharel Geertruida kwam uit een corner. Daar was, volgens Kökcü, op getraind. "Kom maar mee naar de kleedkamer Hans, dan laat ik het je zien", vertelde hij. "Een gelijkspel was het minimale wat goed voor ons is, dus dan doe je rustig aan. Maar juist uit een corner scoor je dan de 3-2, dat is mooi."