Overzicht KKD: Koploper Heracles krijgt voetballes van Almere na rust, PEC verslikt zich in MVV

Joris Kaper • 00:08, 29-10-2022 / Laatste Update: 21:36, 11-12-2023

Er werd vrijdag weer een volledige programma afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper Heracles verloor met 3-2 van Almere City, terwijl de topper tussen PEC en MVV eindigde in een 1-0-zege voor de Limburgers. Check hieronder het volledige overzicht van alle wedstrijden!

Almere City - Heracles Almelo 3-2

Een vroege voorsprong voor koploper Heracles tegen Almere City, dat al na 5 minuten op voorsprong kwam dankzij Samuel Armenteros. Emil Hansson zorgde nog binnen het half uur voor de 0-2, wat ook de ruststand was. Maar na rust kwam de thuisploeg furieus uit de startblokken. Na amper 3 minuten scoorde Almere City binnen 1 minuut 2 keer via Resink en Alhaft.

Na 67 minuten keek de koploper zelfs tegen een onverwachte 3-2-achterstand aan tegen de veerkrachtige Almeerders, die in de slotfase Heracles ook nog eens Les met een rode kaart verloor. Dat was ook de eindstand en dus verliest koploper Heracles en hijgt MVV de koploper nu in de nek. Heracles heeft 28 punten, MVV eentje minder.

De Graafschap - TOP Oss 2-0

De thuisploeg kwam dankzij een strafschop al vroeg op 1-0 (Danzell Gravenberch) en die uitslag bleef zo'n beetje de hele wedstrijd op het scorebord staan. Acheffay maakte in blessuretijd nog de bevrijdende 2-0 en de ploeg uit Doetinchem pakt daarmee de zege.

FC Den Bosch - NAC Breda 3-2

Het Brabantse onderonsje tussen Den Bosch en NAC is gewonnen door de thuisploeg. Den Bosch kwam snel op voorsprong en stond verdedigend goed in de 1e helft, waardoor NAC moeite had om een gaatje te vinden in de Bossche defensie. Na rust kwam Den Bosch zelfs verdiend op 2-0. Na de 3-0 van de thuisploeg leek het gespeeld, maar NAC kwam nog terug tot 3-2. Verder kwamen de Bredanaren niet en dus pakt Den Bosch de broodnodige 3 punten.

FC Eindhoven - Jong PSV 2-2

De 'Kleine lichtstadderby' is deze editie onbeslist geëindigd. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong en leek met het einde in zicht de derby te winnen. Jong PSV beschikte echter over Johan Bakayoko, die 5 minuten voor het einde op heerlijke wijze de gelijkmaker binnenschoot. Direct daarna schoot Fofana ook nog eens de 1-2 binnen en leek Jong PSV in de slotfase toch nog de zege te pakken. In de laatste minuut scoorde Brym echter toch nog de gelijkmaker in het Eindhovens onderonsje.

Helmond Sport - ADO Den Haag 2-1

Het ADO van Dirk Kuijt begon slecht aan de wedstrijd en al na 4 minuten was het raak voor Helmond na geklungel in de Haagse defensie. Opnieuw zag het er dus slecht uit voor de ploeg van de geplaagde trainer Kuijt, maar na rust kwam zijn team toch op gelijke hoogte. De thuisploeg miste daarna via Kaars nog een strafschop en ADO ontsnapte daarmee aan een nieuwe achterstand, maar die kwam even later toch: Kaars maakte zijn gemiste pingel goed door de winnende 2-1 te maken.

PEC Zwolle - MVV Maastricht 0-1

Zie ook: PEC Zwolle laat zich verrassen door MVV in KKD-topper

Roda JC - Jong Utrecht 4-1

Roda JC keek tegen Jong Utrecht al snel tegen een achterstand aan, maar de ploeg uit Kerkrade werkte die na een half uur weg via een goal van Van der Heide. De doelpuntenmaker van Utrecht kreeg echter nog voor rust binnen 5 minuten 2 gele kaarten en dus moest de uitploeg met 10 man verder. Na rust volgde snel de 2-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg scoorde daarna nog 2 keer en won uiteindelijk met 4-1.

Telstar - FC Dordrecht 2-2

2 doelpunten in de 2e minuut van deze wedstrijd! Dat gebeurt niet vaak. Jaymillio Pinas zorgde voor de 1-0-voorsprong voor de uitploeg, maar nog in dezelfde minuut zorgde Tom Overtoom alweer voor de gelijkmaker. Niet veel later kwam Telstar dankzij Glynor Plet op voorsprong, maar Pinas schoot Dordrecht voor rust nog op 2-2. Na rust werd er niet meer gescoord en dus bleef het daarbij.

VVV-Venlo - Jong AZ 1-2

Na een klein kwartier moest de wedstrijd in Limburg even worden onderbroken door rookontwikkeling op de tribune dankzij een hoop vuurwerk, maar dat duurde gelukkig niet al te lang. Voor rust scoorden daarna beide ploegen 1 keer, terwijl de Alkmaarders na rust zelfs op voorsprong kwamen. Daar kwam VVV niet meer van terug en daarom zijn de 3 punten voor Jong AZ.