PSV gaat keihard onderuit in Sevilla: 8e finales Europa League ver weg

Sjors Tanis • 23:56, 16-02-2023 / Laatste Update: 01:42, 08-01-2024

PSV is ver verwijderd van de 8e finales van de Europa League. De Eindhovenaren gingen in de heenwedstrijd hard onderuit bij Sevilla. Het werd 3-0 voor de Spanjaarden.

De goals vielen in de blessuretijd van de 1e helft, de 50e minuut en 55e minuut. Lucas Ocampos (mislukt bij Ajax) speelde een hoofdrol: de Argentijn viel na rust in, scoorde (de 2-0) en gaf met zijn hak de assist bij de 3e goal (van Nemanja Gudelj, ook oud-speler van Ajax). De return is donderdag 23 februari in het Philips Stadion in Eindhoven.

Fout De Jong, Veerman raakt paal

Uitgerekend Luuk de Jong leidde de nederlaag van PSV in. De spits, die Sevilla 3 jaar terug de Europa League bezorgde door in de finale tegen Internazionale (3-2) 2 keer te scoren, verspeelde in de blessuretijd van de 1e helft onnodig de bal. Na een voorzet van aanvoerder Jesús Navas kwam Youssef En-Nesyri voor André Ramalho en hij schoot over de grond raak: 1-0.

Na de 2 oplevingen van Ocampos (2-0 van hemzelf en de hakassist bij de 3-0 van Gudelj) bleef verder leed PSV bespaard, maar zelf wisten de Eindhovenaren ook niet te scoren. Joey Veerman raakte nog wel de paal namens de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij..