Ruud van Nistelrooij na 1-1-gelijkspel: ‘Wij hebben zaterdag een zware pot gehad, zij niet’

2 augustus 2022

Getty Images

Ruud van Nistelrooij was realistisch na afloop van de heenwedstrijd tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League. De Nederlander debuteerde met een 1-1-gelijkspel als hoofdtrainer in het miljardenbal. Na afloop stond hij voor de camera van ESPN.


"Een dubbel gevoel", zo reageerde RvN bij ESPN. "Toch teleurgesteld dat je 1-1 speelt, maar aan de andere kant realistisch als je kijkt naar de 2e helft waarin je merkt dat het lampje langzaam uitgaat. Wij hebben zaterdag een zware pot gehad", zei Van Nistelrooij. "En zij niet. Al met al een terecht uitslag."

Slordig
Net als zijn aanvoerder Luuk de Jong vond Van Nistelrooij zijn ploeg slordig. "Ik vond dat wij te weinig met ons balbezit deden. Er lagen veel mogelijkheden om nog verder te voetballen en tot kansen te komen, maar dat stokte elke keer door fouten in de passing", concludeerde de trainer van PSV. "We maken wel een hele goede goal."

Lees ook: Joey Veerman niet tevreden na gelijkspel: 'Hadden hier met 2-0 kunnen winnen'

In de 2e helft was PSV dicht bij de 0-2, maar mocht het ook van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef. "We kwamen goed weg en moesten knokken tot de laatste druppel zweet die er in het team zat. Op een gegeven moment was het overleven", erkende Van Nistelrooij. "We nemen een redelijk resultaat mee naar huis, volgende week is het game on."