Sven Mislintat legt 1e contact met mogelijke opvolger John Heitinga: ‘Heb zijn agent gesproken’

1 juni 2023

Pro Shots
Kjetil-Knutsen

Sven Mislintat heeft een 1e gesprek gehad met de agent van Kjetil Knutsen, de trainer van FK Bodø/Glimt. De Noor werd al een tijdje genoemd als opvolger van John Heitinga, maar de Duitse directeur lijkt nu de daad bij het woord te hebben gevoegd.


"Ik heb inderdaad met zijn agent gesproken", vertelde Mislintat op een besloten persconferentie tegen onder andere De Telegraaf. "We hebben het over verschillende onderwerpen gehad. Het profiel dat we zoeken is attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs."

Gesprekken
Ook de Scandinavische scout Emirhan Yazici wist al eerder te melden dat Knutsen in gesprek zou gaan met Ajax. Die momenten zullen volgende week plaats gaan vinden. Knutsen is sinds 2018 trainer bij het Noorse FK Bodø/Glimt. Hij hielp de club van het 2e niveau naar het kampioenschap in Noorwegen. Hij behaalde ook de nodige successen in Europa, zoals de 6-1-overwinning van vorig jaar in de Conference League op latere winnaar AS Roma.