Wát een stunt! Spakenburg gooit FC Groningen uit de KNVB Beker

Brian Vesseur • 22:57, 12-01-2023 / Laatste Update: 08:47, 12-12-2023

Het licht gaat nog lang niet uit in Spakenburg! De amateurs wonnen donderdagavond met liefst 3-2 op bezoek bij FC Groningen in de TOTO KNVB Beker. Een stunt van jewelste! Spakenburg staat zelf op de 7e plek in de Tweede Divisie.

Groningen is natuurlijk een steady Eredivisie-club, hoewel het dit seizoen niet top draait. De Noorderlingen staan 15e in de Nederlandse competitie.

Youri Koelewijn zette Spakenburg al na 10 minuten op voorsprong, waarna Floris van der Linden tweemaal vanaf de strafschopstip mocht aanleggen en ook 2 keer scoorde. 3-0! Tussendoor werd de wedstrijd nog even stilgelegd, omdat een speler van Spakenburg een voorwerp tegen hem aangesmeten kreeg.

In de 77e minuut deed Groningen via Damil Dankerlui wat terug: 3-1. En even later was het weer raak, want Dankerlui maakte in de 84e minuut zijn 2e! Maar de tweeklapper van de Surinaamse rechtsback kwam te laat: Spakenburg gaat door naar de volgende ronde.