🎥 | 5-0! Neymar en Messi weer eens de grote mannen bij PSG in openingswedstrijd

Joris Kaper • 00:50, 07-08-2022 / Laatste Update: 13:41, 07-01-2024

PSG is de Franse competitie weer goed begonnen. De sterrenformatie versloeg in de 1e wedstrijd van dit seizoen in een uitwedstrijd Clermont Foot met maar liefst 5-0. Grote mannen aan de kant van PSG waren Lionel Messi en Neymar. Messi scoorde 2-maal en gaf 1 assist, terwijl Neymar 1 keer scoorde en 3 assists gaf.

Het nieuwe seizoen was slechts 9 minuten oud toen de bal al voor de 1e keer achter Clermont-goalie Diaw lag. Niemand anders dan Neymar was de doelpuntenmaker, terwijl Lionel Messi de assist gaf op de Braziliaan.

2 assists

Na zijn goal pikte Neymar ook nog eens 3 assists mee. Eerst kon Achraf Hakimi voor de 2-0 zorgen na aangeven van de Braziliaan, en nog voor rust was het Marquinhos die na aangeven van de aanvaller voor de 3-0 zorgde. Daarmee was een verrassing voor het thuisspelende Clermont wel verkeken.

De 2-0 van Hakimi

De 3-0 van Marquinhos

3e assist van Neymar

In de 2e helft was er opnieuw een mooi samenspel tussen Neymar en Messi. Dit keer was Neymar de aangever, terwijl Messi de bal simpel langs doelman Diaw schoot en daarmee voor de 4-0 zorgde.

Fantastische omhaal van Messi

Diezelfde Messi zorgde voor een prachtig slotakkoord door met een heerlijke omhaal voor de 5-0 eindstand te zorgen. Daarmee is de eerste (uit)zege van het seizoen van PSG een feit.

Nipte zege voor PSV-tegenstander AS Monaco

AS Monaco, tegenstander van PSV in de 3e voorronde van de Champions League, won bij RC Strasbourg met 2-1. De ploeg van trainer Philippe Clement kwam dankzij treffers van Krépin Diatta en Sofiane Diop op een 2-0-voorsprong in Strasbourg, voordat Habib Diallo namens de thuisploeg iets terug kon doen. Monaco kon nog geen beroep doen op Myron Boadu, die nog steeds geblesseerd moest toekijken.