Big Benz en Magic Modric redden Real Madrid na knotsgekke avond van Londense invasie

EPA

Rick Kraaijeveld • 01:33, 13-04-2022 / Laatste Update: 09:42, 12-12-2023

De wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea leek op voorhand een makkelijke avond te worden voor Real Madrid, niets bleek minder waar. In de 1e helft was het nog wat mak van beide kanten, maar in de 2e helft barstte er een heus voetbalspektakel los. Chelsea walste over Real Madrid heen, maar de mannen van Ancelotti trokken uiteindelijk aan het langste eind. Het werd 2-3, 5-4 over 2 wedstrijden voor Real Madrid.

Vanaf minuut 1 was het direct duidelijk wat Chelsea van plan was, druk zetten en zo gauw mogelijk die bal in de buurt van het Madrileense goal krijgen. Met veel balbezit kwamen ze redelijk vaak voor de goal van Real dat rustig afwachtte, maar tot echte kansen leidde het niet. Tot de 15e minuut, via een snelle combinatie tussen Alonso en Werner met Mount als eindstation kwamen de mannen uit Londen op 0-1. Mount schoot oog in oog met Courtois de bal hard tegen de touwen.

Doorpakken

Real Madrid voelde zich nog niet in het nauw gedreven en liet Chelsea komen, dit leidde tot een schaakspel op het middenveld. Waar de duels tussen Luka Modric en N'Golo Kante enorm interessant waren. Na een half uur waren er voor beide ploegen geen kansen meer, al helemaal niet voor de Madrilenen.

Tandje erbij

In de 2e helft zette Chelsea een tandje bij: de bal werd sneller rondgespeeld, zonder bal rende elke speler een stukje sneller en de acties waren vlotter dan in de 1e helft. Dit zorgde ervoor dat Chelsea een corner kreeg in de 50e minuut, die werd binnengekopt door Rüdiger. Het geloof in een remontada was helemaal terug bij de club uit Engeland.

Vlak na de 2-0 kwam Marcos Alonso aan de linkerkant vrij: De Spanjaard in Engelse dienst wilde de bal voorzetten, maar werd geblokt door Carvajal. De bal stuitte terug op het lichaam van Alonso, panklaar voor zijn rechtervoet.

Hij twijfelde geen moment en besloot de pantoffel hard tegen de bal aan te zwaaien: remontada compleet, 0-3 Chelsea. Althans: zo dacht iedereen, behalve de VAR. De VAR signaleerde een handsbal van Alonso waardoor de goal werd afgekeurd.

Het momentum

Na deze tegenslag voor Chelsea leek het momentum eventjes te kantelen naar Real Madrid: nog geen 2 minuten later was Benzema enorm dichtbij een doelpunt voor De Koninklijke, hij kopte de bal tegendraads op de lat.

Het tempo van de wedstrijd was op dit punt van de wedstrijd moordend hoog: beide teams wilden zo gauw mogelijk de beslissende goal maken. De bal op de lat leek een wake-up call voor Chelsea te zijn, want ze besloten weer vol gas de aanval te zoeken.

Wederom met succes: Timo Werner poogde een Messiaanse dribbel in de 16-meter. Dansend kwam hij tot de 5-meterlijn waar Thibaut Courtois uitkwam en via het been van een inglijdende verdediger ging het schot van Werner de goal in. Nu wél 0-3 voor Chelsea, wat voor hen genoeg was om door te gaan naar de halve finale van de Champions League.

Tovenaar Modric

Voor de neutrale kijker was de koek echter nog stééds níét op: Real Madrid kreeg het ineens Spaans benauwd en ging onder leiding van Modric op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de helft van Chelsea toverde hij een magische pass eruit richting Rodrygo, die pardoes 1 op 1 stond met Mendy. Hij schoot koelbloedig binnen, waardoor 4-4 de tussenstand werd.

Een hectische slotfase is wat je het einde van de 2e helft kan noemen: beide teams verloren de tactiek en wilden gewoon volledig voor de winst gaan, over en weer waren de kansen niet meer op 1 hand te tellen. Het was echter niet succesvol, de 4-4 stand bleef na 90 minuten op het bord staan. Verlengen dus.

Big, Bigger, Benzema

Het mooie was er wel af in de verlenging, beide ploegen gooiden alles overboord en het was vrouwen en kinderen eerst. De bal schoot als op een tennisbaan van speelveld heen en weer. Tot in de 96e minuut Benzema daar was: dé man van het moment bij Real Madrid staat op wanneer Real hem nodig heeft. Hij kopte een voorzet van Vini Jr. binnen, wanneer Rüdiger een ongelukkig slippertje maakte. 2-3 en 5-4 over 2 wedstrijden voor de thuisploeg.