Clublegende verlaat FC Barcelona: Jordi Alba vertrekt plotseling transfervrij

24 mei 2023

Een echte FC Barcelona-legende gaat de club verlaten: na 10 seizoenen in het 1e elftal vindt Jordi Alba het mooi geweest bij Barcelona. Dat maakte de club bekend op de website en via een afscheidsvideo. Na goed overleg hebben club en speler besloten zijn contract, dat liep tot seizoen 2023/24, te ontbinden.


Alba speelde al in de jeugd bij de Blau grana, maar werd destijds weggestuurd omdat hij te klein zou zijn als linksbuiten. Hij ontwikkelde zich, na periodes bij Cornellà en Valencia verder als linksback en keerde in seizoen 2012/13 terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Dankwoord
Bij de Catalanen groeide Alba uit tot 1 van de beste linksbacks van zijn generatie. Met Barcelona won hij talloze prijzen en ook werd hij een vaste waarde in het Spaanse elftal.

In onderstaande video nam de speler uitgebreid de tijd om veel mensen van zijn Barca-tijd te bedanken. Alba sprak onder andere mooie woorden over zijn vader, broer en teamgenoten. Hij gaf aan dat hij de behaalde successen en zijn terugkeer bij Barca nooit zal vergeten. Als laatste richtte Alba zicht tot de fans van Barcelona: "Bedankt, echt. Voor alles. Ik denk dat het een voorrecht was om voor jullie, met jullie te mogen spelen. Bedankt Culers in Camp Nou, Visca Barca."