Dit is de tegenstander van Feyenoord in de play-offs van de Conference League

12 augustus 2021

EPA

Feyenoord is nog 1 horde verwijderd van de groepsfase van de Europa Conference League. De Rotterdammers wonnen zelf eenvoudig van FC Luzern over 2 wedstrijden en gaan dus door naar de play-offs. Daarin speelt Feyenoord tegen het Zweedse Elfsborg, dat afrekende met FK Velez Mostar.


Het duel in Zweden eindigde vorige week in 1-1, vanavond maakte Elfsborg het karwei af in Bosnië. Dat deden ze overtuigend met een 4-1 zege. Per Frick (2) en Jeppe Okkels (2) zorgden voor de goals.

Kennen we iemand van Elfsborg?
Dat valt te betwijfelen, de A-selectie van herbergt 2 internationals: Leo Väisänen (Finland) en Maudo Jarjué (Zambia). Väisänen zou je op het EK gezien kunnen hebben, maar dan moet je wel héél goed hebben opgelet. De Finse verdediger speelde 4 minuutjes mee tijdens de 1-0 zege op Denemarken.

Het is wel duidelijk wie de goals moeten maken bij Elfsborg. De aankomende tegenstander van Feyenoord scoorde dit toernooi al 14 treffers. Frick (5), Okkels (3) en Marokhy Ndione (3) waren voor het grootste deel verantwoordelijk voor die productie.

Elfsborg staat na 14 wedstrijden 4e in de Allsvenskan op 4 punten van koploper Malmö FF.

Wanneer?
Op 19 augustus speelt Feyenoord de heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League. Dat gebeurt in de eigen Kuip, een week later is in de Borås Arena (16.894 zitplaatsen) de return.

Welke club wordt tegenstander Vitesse?
Vitesse plaatste zich voor de laatste voorronde van het nieuwe toernooi dankzij een nipte 2-1 zege op Dundalk. De Arnhemmers speelden vorige week nog met 2-2 gelijk tegen de Ierse club. Nu wacht voor Vitesse volgende week en de week erop een ontmoeting met Anderlecht. De Belgische club won met 2-1 van Laci uit Albanië, na de 3-0 zege van vorige week.