Granit Xhaka woedend op Arsenal-teamgenoten na nederlaag: ‘Blijf dan lekker thuis’

17 mei 2022

Getty Images
arsenal-speler-granit-xhaka-woedend-op-teamgenoten-na-nederlaag-tegen-newcastle-united-premier-league-blijf-dan-lekker-thuis

Arsenal-middenvelder Granit Xhaka heeft na de nederlaag bij Newcastle United (2-0) flinke kritiek geuit op zijn teamgenoten. "Als je niet klaar bent voor zo’n wedstrijd of nerveus bent, blijf dan op de bank zitten of blijf lekker thuis", zei de Zwitsers international.


"We hebben spelers nodig die ‘ballen’ hebben. Dit was voor ons een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, maar van de 1e tot de laatste minuut verdienden we het niet om op het veld te staan."

Weer geen Champions League dreigt
Arsenal gaf op St. James’ Park de 4e plek en daarmee een ticket voor de Champions League uit handen. De ploeg van manager Mikel Arteta lag dit seizoen lang op koers om zich voor het eerst sinds 2016 te plaatsen voor het belangrijkste Europese bekertoernooi, maar na nederlagen tegen Tottenham Hotspur (3-0) en Newcastle United is Arsenal naar de 5e plek gezakt. De ‘Gunners’ gaan de laatste speelronde in met 2 punten achterstand op de Spurs.

"Rampzalig”, zo noemde Xhaka het optreden in Newcastle. "Zo verdienen we het niet om in de Champions League en zelfs in de Europa League te spelen. Dit valt heel moeilijk te accepteren. Het heeft niets met leeftijd te maken. Of je nou 30, 35 of 18 jaar bent: als je er niet klaar voor bent, blijf dan gewoon thuis. Ik weet niet waarom we niet deden wat de coach van ons vroeg."

Reactie Arteta
Arteta had ook geen verklaring voor het falen van zijn ploeg. "Normaal gesproken kan ik een nederlaag wel verdedigen. Maar dit keer is dat niet makkelijk. Newcastle was van begin tot eind 100 keer beter dan wij. Dat valt moeilijk te accepteren, omdat we wisten wat er op het spel stond", aldus de Spaanse coach.

Arsenal kan zich alleen plaatsen voor de Champions League als het zondag wint van Everton en Tottenham verliest bij het gedegradeerde Norwich City.