HSV hoopt 1 helft lang op wonder, maar Stuttgart blijft gewoon in Bundesliga

Eimert Pruis • 00:42, 06-06-2023 / Laatste Update: 07:22, 12-12-2023

Hamburger SV heeft geen comeback kunnen maken in Der Relegation. HSV verloor uiteindelijk zelfs in eigen huis van VfB Stuttgart: 1-3. Na de 3-0-nederlaag in de heenwedstrijd betekent dat de traditieclub voor het 6e jaar op rij in de Tweede Bundesliga blijft spelen. Stuttgart blijft actief in de Bundesliga.

Der Relegation is het tweeluik tussen de nummer 16 van de Bundesliga en de nummer 3 van de Tweede Bundesliga. HSV ging voor een Duitse remontada na het kansloze verlies in Stuttgart. Eventjes leek de Hamburger Sport Verein koers te zetten voor zo'n geweldige comeback. Sonny Kittel zette HSV al in de 6e minuut op voorsprong met een mooie uithaal.

HSV ging lekker aan de thee

Stuttgart scoorde in de 1e helft nog, maar in de aanloop naar de goal stond de doelpuntenmaker buitenspel. HSV kwam in ieder geval een stuk beter voor de dag dan in de 1e wedstrijd. Er waren zelfs kansen op meer. Met een goed gevoel ging de thuisploeg de kleedkamer in voor de rust.

Hoop HSV snel weg

Dat goede gevoel was in de 2e helft snel weg. Terwijl de blauwwitte supporters volle back aan het zingen waren maakte Stuttgart gelijk. Enzo Millot deed alle HSV-harten pijn. De Stuttgart-aanvaller scoorde 2 keer en bezorgde Stuttgart zo rust en de zekerheid van nog een jaar Bundesliga. Diep in blessuretijd brak Silas het gebroken HSV-hart in nog een paar extra stukjes.