Invallende Luis Sinisterra grote man bij Colombia in zege op Mexico, ontsierd door homofobie

Eimert Pruis • 10:33, 28-09-2022 / Laatste Update: 22:49, 07-01-2024

Voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra heeft Colombia met 2 doelpunten aan een zege geholpen in een oefenduel tegen Mexico. In Santa Clara in de VS wonnen de Colombianen met 3-2. De scheidsrechter legde in de slotfase de wedstrijd nog stil vanwege homofobe spreekkoren.

Mexico was in de 1e helft op een 2-0-voorsprong gekomen. Alexis Vega opende de score uit een strafschop na een overtreding van Luis Díaz op Uriel Antuna. Gerardo Arteaga maakte er binnen het half uur 2-0 van.

Gouden wissel

Sinisterra, die Feyenoord afgelopen zomer verruilde voor Leeds United, kwam in de 2e helft in het veld voor Radamel Falcao. De aanvaller scoorde al na 3 minuten met een kopbal en was 3 minuten later opnieuw trefzeker. Wílmar Barrios zorgde voor de winnende treffer voor Colombia, dat zich niet wist te kwalificeren voor het WK voetbal dat dit najaar wordt gehouden in Qatar.

De wedstrijd waarin Sinisterra uitblonk werd nog gestaakt nadat fans zich misdroegen met homofobe spreekkoren