🎥 | Juventus zet zichzelf voor schut tegen Maccabi Haifa, rode kaart gooit roet in het eten van City

EPA

Rick Kraaijeveld • 22:43, 11-10-2022 / Laatste Update: 04:32, 12-12-2023

De topploegen van de vroege Champions League-wedstrijden hebben zich allebei verslikt in hun tegenstander! Bij City hielp een rode kaart, de VAR en een gemiste pingel niet mee. Het bleef 0-0 in Kopenhagen. Bij Juventus is de misère compleet nadat ze wederom verloren hebben, deze keer van laagvlieger Maccabi Haifi, met 2-0.

Pep Guardiola dacht 4 sleutelspelers wel even rust te kunnen geven: voorafgaand aan het duel zaten Nathan Aké, Ruben Dias, Phil Foden én Erling Haaland op de bank. Laatstgenoemde bleef de hele wedstrijd op de bank. City begon zeer sterk en had na 10 minuten al een schot op doel, en wat voor 1! Rodri schoot ontzettend hard raak maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel na ingrijpen van de VAR.

Dramatische 5 minuten voor City

Er was nog meer pech voor Manchester City. In de 25e minuut ging de bal op de stip. Na een scrimmage in de 16 van Kopenhagen werd er een handsbal geconstateerd. Riyad Mahrez legde aan maar hij zag zijn penalty gepareerd worden. 5 minuten na deze misser was het over en uit voor Mahrez. Hij werd noodgedwongen gewisseld omdat verdediger Sergio Gómez de handrem moest gebruiken. Hij moest met rood eraf en Ruben Dias nam zijn plek in, ten koste van Mahrez.

Ondanks de rode kaart bleef Manchester City het betere van het spel hebben, maar in de 2e helft konden zij niet kracht bij zetten en wisten dus niet te scoren. Op een paar kansjes na zijn ze niet meer erg gevaarlijk geworden. Kevin de Bruyne kwam rond de 57e minuut nog het dichtst in de buurt, zijn inzet vloog net langs de paal.

Check hier de samenvatting:

(tekst gaat verder onder de video)

Juventus

Het gaat absoluut niet goed bij de Italianen. Na 4 wedstrijden staan ze op de 3e plek in de Champions Leauge-poule met maar 3 punten en ook in de competitie gaat het niet goed. Massimiliano Allegri staat al weken onder druk maar hij krijgt het maar niet aan de praat. Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 lichtpuntje: de rentree van smaakmakker Ángel Di María. Deze was echter van korte duur: hij moest wederom geblesseerd van het veld na 24 minuten.

Toen was er al paniek aan de kant van Juventus, want in de 7e minuut werden zij verrast door een doelpunt van Maccabi-spits Omer Atzili. Na een knappe voorzet kopte hij de bal in de rechterhoek. Diezelfde Atzili zorgde ook voor de 2-0 in de 42e minuut. Hij legde de bal na een mooie combinatie met Frantzdy Pierrot in de rechterbovenhoek. De paniek bij Juventus is nu compleet. Er werden amper kansen gecreëerd en ook met het veldspel konden ze niet overtuigen. In de competitie moeten ze het doen met een schamele 8e plek.