Liverpool wint mede dankzij Van Dijk met pijn en moeite bij Crystal Palace

Eimert Pruis • 17:55, 23-01-2022 / Laatste Update: 07:28, 12-12-2023

Liverpool heeft in de Premier League geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Manchester City. Mede dankzij een goal van Virgil van Dijk won Liverpool bij Crystal Palace: 1-3.

Makkelijk ging het allemaal niet. In de 1e helft kwam Liverpool nog wel op een 2-0-voorsprong, maar Palace kreeg tig kansen om ook een paar goals mee te pikken. Van Dijk kopte als eerst raak. Alex Oxlade-Chamberlain maakte de 2e.

Palace is veel beter

In de 2e helft lukte het Palace eindelijk om te scoren. De van Celtic overgekomen Odsonne Edouard maakte er weer eentje. Opvallend genoeg had Liverpool niets in te brengen in Londen. Palace denderden constant richting het doel van Allison Reis, maar scoren lukte wonderwel niet. Dat deed Liverpool nog wel. Een makkelijk gegeven penalty werd benut door Fabinho.

Elders werd er 2 keer gelijkgespeeld in de Premier League. Arsenal wist verrassend genoeg niet te scoren tegen Burnley, 0-0. Leicester City gaf een voorsprong weg tegen Brighton & Hove Albion: 1-1.

6 verliespunten verschil

Liverpool heeft het gat met City verkleint tot 9 punten. De 'Reds' hebben ook nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de grote concurrent voor de titel.