Mogelijke tegenstanders PSV in Champions League: Royale Union verslaat Rangers van 'Gio'

Sjors Tanis • 00:48, 03-08-2022 / Laatste Update: 04:57, 12-12-2023

PSV heeft na het gelijkspel in Monaco (1-1) nog volop uitzicht op een plek in de laatste voorronde van de Champions League. Mochten de Eindhovenaren afrekenen met Monaco, dan wacht het Belgische Royale Union of het Schotse Rangers FC. Het heenduel tussen die clubs werd gewonnen door Union: 2-0.

Bij Rangers is Giovanni van Bronckhorst de trainer. Hij zag hoe Teddy Teuma in de 27e minuut de enige goal maakte. De assist was van Bart Nieuwkoop, die bij Feyenoord met Van Bronckhorst kampioen werd. Nieuwkoop deed de hele wedstrijd mee. De return is dinsdag 9 augustus in Glasgow.

Neres belangrijk voor Schmidt's Benfica

Roger Schmidt heeft zijn 1e officiële wedstrijd als trainer van Benfica overtuigend gewonnen. In de 3e voorronde van de Champions League waren de Portugezen van de oud-coach van PSV op eigen veld met 4-1 te sterk voor FC Midtjylland.

David Neres, oud-speler van Ajax en overgekomen van Shakhtar Donetsk, gaf de assist bij de 1-0 en 2-0. Beide keren was Gonçalo Ramos de afmaker. Ramos scoorde na rust ook de 4-0, nadat Enzo Fernández er nog in de 1e helft 3-0 van had gemaakt. In de 78e minuut maakte Pione Sisto uit een penalty de eretreffer: 4-1. De return is dinsdag 9 augustus in Herning, Denemarken.