Scudetto gaat naar AC Milan! Rossoneri voor eerst sinds 2011 kampioen

22 mei 2022

GettyImages
ac-milan-sassuolo-winnaar-kampioen-italie-scudetto-feest-rossoneri

Het was een strijd tussen AC Milan en Inter om de landstitel van dit seizoen in Italië. Rossoneri versus Nerazzurri. AC Milan moest uit bij Sassuolo en Inter mocht in Milaan aantreden tegen Sampdoria. AC Milan won met 3-0 van Sassuolo en mag zich kampioen van Italië noemen! De laatste keer was in 2011.


AC Milan heeft gedaan wat het moest doen. In een volgepakt stadion van Sassuolo, met ontiegelijk veel Milanezen, speelde Milan de wedstrijd al in de 1e helft uit. Al voor rust was het 0-3 voor de Rossoneri door 2 doelpunten van Olivier Giroud en 1 doelpunt van Franck Kessié. Alle 3 op aangeven van een uitblinkende Rafael Leão, die een fantastische wedstrijd speelde.

Big game player Giroud
Olivier Giroud speelde het hele seizoen al lekker bij AC Milan, maar vooral in grote wedstrijden staat hij op en blinkt hij uit. Zo ook bij Sassuolo, met 2 identieke doelpunten met de tandem Leão-Giroud was hij zeer belangrijk voor AC Milan. 20 minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Zlatan Ibrahimovic.

Scudetto
Daarmee heeft AC Milan haar 1e Scudetto binnen na 11 jaar. De ploeg was al lang op weg om de Scudetto binnen te slepen maar moest een aantal keer het feestje uitstellen. Samen met Inter waren zij lang verwikkeld in een strijd om de titel. De rivaal en stadgenoot won van Sampdoria, maar door de winst van AC Milan was dat niet genoeg voor het Inter van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic blijkt een grote spil te zijn geweest in de weg naar de Scudetto. Alhoewel hij niet zoveel in het veld gestaan heeft, heeft hij wel een grote bijdrage gehad achter de schermen. Fun fact: de laatste keer dat AC Milan kampioen werd, speelde Ibra ook al daar. Hij dacht nog te scoren in de 78e minuut en deed dat ook, maar aangever Leão stond buitenspel.

Het is de 19e titel voor Rossoneri in de clubgeschiedenis.