Zwak en vermoeid AS Roma gaat de ballenbak in: Fiorentina wint 2-0

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 00:44, 10-05-2022 / Laatste Update: 09:11, 12-12-2023

AS Roma, de tegenstander van Feyenoord in de Conference League finale, heeft maandagavond met 2-0 verloren. Door een snelle penalty, na een overtreding van Rick Karsdorp, en een gatenkaas van een verdediging bij de 2-0 verloor de ploeg van Mourinho van Fiorentina. Hierdoor staan beide ploegen gelijk met elkaar voor een Conference League kwalificatieronde-ticket, samen met Atalanta.

Al na 2 minuten was het Rick Karsdorp die een penalty weggaf voor de Romeinen. Hij vloerde Nicolas Gonzalez net binnen de 16 waardoor de bal op de stip ging. Gonzales was zelf degene die voor de bal ging staan en scoorde.

Open huis bij Roma

5 minuten later was het weer raak voor Fiorentina. Giacomo Bonaventura kreeg vrije doortocht in het centrum van de verdediging van de Romeinen en kon de bal rustig binnenschieten. Geen enkele verdediger die hem een strobreed in de weg legde.

Einde wedstrijd

Het betekende gelijk al het einde van de wedstrijd. Roma heeft er geen enkel moment wat tegenover kunnen zetten en Fiorentina vond het ook wel best. De wedstrijd werd vrij rustig uitgespeeld.

Vermoeid Roma

Roma oogde erg vermoeid en kon de goede lijn van de Conference League dus niet voortzetten. Roma blijft wel staan op de 6e plaats, een plek die aan het einde van het seizoen voorrondes Conference League betekent. AS Roma heeft evenveel punten als Fiorentina en Atalanta, maar de Romeinen hebben een beter doelsaldo. Nog 16 dagen en dan neemt AS Roma het op in de finale van die Conference League tegen Feyenoord.