Conor Coady: de Engeland-captain die nog geen minuut speelde

Brian Vesseur • 17:44, 07-07-2021 / Laatste Update: 19:20, 05-01-2024

"Mijn speler van dit EK is Conor Coady", zijn de opvallende woorden van de assistent-coach van Engeland. Verrassende woorden van Steve Holland, omdat de 28-jarige verdediger van Wolverhampton Wanderers nog geen minuut speelde.

Toch heeft Holland er zijn redenen voor: "Hij heeft nog niet op het veld gestaan, maar op het trainingsveld geeft hij alles. Altijd. En in de kleedkamer, voor de wedstrijd, spreekt hij het team toe als een aanvoerder."

Het aanvoerderschap zal Coady in het bloed zitten: bij de Wolves draagt hij ook de aanvoerdersband. Coady heeft momenteel 5 interlands op zijn naam, waarin hij al wel een keer scoorde! Hij scoorde vorig jaar een keer tegen Wales. Het is - zeker na de mooie woorden van Holland - te hopen dat bondscoach Gareth Southgate hem woensdagavond wat minuten gunt.

(Halve) finale

Als dat kan, natuurlijk. Engeland speelt namelijk de halve finale van het EK. Op Wembley is Denemarken om 21:00 uur de tegenstander. Zondag wacht voor een van die ploegen de finale tegen Italië, ook op Wembley.