België doet met heel veel pijn en moeite de sportieve plicht tegen Finland

21 juni 2021

Getty Images

België was slecht tegen Finland, dat kunnen we wel stellen na de zeer matige 2-0 zege. Maar het deed met de zege wel de sportieve plicht. Door de 2-0 is namelijk Denemarken als nummer 2 door op het EK. En dat na het drama met Christian Eriksen in de eerste wedstrijd tegen Finland.


Finland had aan een punt genoeg om door te gaan op het EK. En daar deed het alles voor. De 11 Scandinaviërs hingen met man en macht voor de pot en hielden dat 75 minuten vol. Een afgekeurde goal van Lukaku was het startschot voor de doorbreking van de Finse muur. Want even later was een kopbal van Thomas Vermaelen keeper Hradecky te machtig. De Finse goalie duwde de bal in eigen goal: 1-0.

Finland heeft nog kleine hoop
Daarmee was het hek van de dam. Weer een paar minuten later werd het 2-0 via Lukaku en nu telde-ie wel. Denemarken kwam ondertussen met 4-1 voor tegen Rusland en pakte daarmee definitief de tweede plek af van Finland. Maar omdat de Denen met flinke cijfers van Rusland wonnen, mogen de Finnen nog even hopen dat ze als 1 van de 4 beste nummers 3 nog door mogen.

Spanje en/of Kroatië
Daarvoor is Finland afhankelijk van de resultaten in de groepen D en E. Spanje (2 punten) en Kroatië (1 punt) kunnen Finland nog voorbij in de laatste groepswedstrijden.