Frank de Boer met klassieke open deur voor Nederland-Tsjechië: ‘We zullen top moeten zijn’

24 juni 2021

Pro Shots / Stanley Gontha

Het Nederlands elftal strijdt zondag in Boedapest met Tsjechië om een plek in de kwartfinales van het EK voetbal. "Natuurlijk verheugen we ons op de start van de knock-outfase. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië", zegt bondscoach Frank de Boer over de volgende tegenstander.


"Ze hebben in de groepsfase laten zien wat ze kunnen, we zullen vol aan de bak moeten", vervolgt De Boer bij Ons Oranje. "We gaan de komende dagen gebruiken om Tsjechië goed te analyseren.”

Lees ook: ken je deze enge Tsjechische helden nog?

Mooiste goal dit EK
Tsjechië kwam uit de bus rol, nadat ook de beslissing in groep E van Spanje was gevallen. De Tsjechen behoren tot de beste 4 nummers 3 uit de 6 groepen. De ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavy won op dit EK met 2-0 van Schotland, speelde met 1-1 gelijk tegen Kroatië en verloor met 0-1 van Engeland. Patrik Schick zorgde voor een van de hoogtepunten van het toernooi door tegen de Schotten met een prachtige trap vanaf de middenlijn te scoren

67.000 fans
Oranje won alle groepsduels. Achtereenvolgens werden Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië verslagen. De wedstrijd van zondag met Tsjechië  wordt vanaf 18.00 uur afgewerkt in een volle Puskás Aréna (67.000 plekken). De KNVB verwacht dat zeker 15.000 Nederlanders afreizen naar Boedapest. De winnaar van het duel treft in de kwartfinales Wales of Denemarken.