🎥 | Paul Pogba doet Ronaldo na en schuift flesje Heineken 0.0 weg tijdens persconferentie

16 juni 2021

De actie van Cristiano Ronaldo om tijdens een persconferentie flesjes van een van de officiële EK-sponsoren aan de kant te schuiven, lijkt nu al een opvolger te hebben. Toen de Franse middenvelder Paul Pogba dinsdagavond zijn verhaal deed na de met 1-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Duitsland, had hij duidelijk geen zin om tegen het biermerk Heineken aan te kijken.


Maandag deed de Ronaldo iets vergelijkbaars, door flesjes Coca-Cola in te ruilen voor water. Dat leidde wereldwijd tot veel reacties, mede van organisaties die zich bezighouden met het promoten van gezond eten en drinken. Coca-Cola, dat de marktwaarde met 4 miljard euro zag dalen, is ongetwijfeld minder blij met de actie. 

0.0%
Pogba, volgens ingewijden praktiserend moslim, gaf een persconferentie na de wedstrijd van Frankrijk omdat hij was uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij lichtte zijn actie niet toe. Het ging overigens wel om een flesje Heineken 0.0, zonder alcohol dus.

Coca-Cola en Heineken behoren tot de officiële sponsoren van het toernooi. De bedrijven hebben vooralsnog niet inhoudelijk gereageerd op de voorvallen.