Deze landen moeten we verslaan op weg naar de EK-titel

23 juni 2021

Proshots
Route naar EK-finale Weg Oranje Nederlands elftal Tsjechië

Na de 18.00 uur-wedstrijden van deze woensdag is de tegenstander van het Nederlands elftal in de 8e finale op het EK bekend. Op zondag 27 juni speelt Oranje om 18:00 tegen Tsjechië. Gaat Oranje Europees kampioen worden? Check hier de (mogelijke) route naar de finale!


De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië wordt gespeeld in de beruchte Puskás Arena. Dit stadion in Boedapest is het enige stadion dat helemaal vol zal zitten tijdens dit EK. Mocht Nederland de Tsjechen verslaan, dan wacht er een doorreis.

Waar speelt Oranje de mogelijke kwartfinale?


Oranje speelt - als het wint van Tsjechië - de kwartfinale in het Azerbeidzjaanse Baku. Deze pot is op zaterdag 3 juli en dan wordt er eveneens om 18:00 afgetrapt. Stel dat deze ronde wordt bereikt, dan weet het Nederlands elftal zéker dat zij tegen Wales of Denemarken spelen. Die 2 landen vechten zaterdag in Amsterdam om een plekje bij de laatste 8.

Lees ook: Juich niet te vroeg: tegen Tsjechië heeft Oranje bijna net zulke beroerde statistieken als tegen Portugal

Kanonnen aan de andere kant van het schema
De weg naar de halve finale ligt dus open voor Oranje, maar ze moeten natuurlijk waken voor onderschatting. Het Nederlands elftal zit wel aan de goede kant van het schema, ze ontlopen tot de finale zeker België, Portugal, Italië, Frankrijk en Spanje.

Aan de kant van Nederland zitten wel Engeland en Duitsland.

Wanneer is de EK-finale?


De EK-finale is eveneens op Wembley. De winnaar van het EK wordt op 11 juli bepaald. Aftrap? 21:00!