Afrika Cup | Mauritanië schakelt het Algerije van Riyad Mahrez uit
Riyad Mahrez van Algerije / AFP

Afrika Cup | Mauritanië schakelt het Algerije van Riyad Mahrez uit

23:03, 23-01-2024 / Laatste Update: 09:16, 24-01-2024

Kameroen is op het nippertje tóch door op de Afrika Cup. Door een doelpunt in de blessuretijd tegen Gambia (3-2), gaat Kameroen als nummer twee van Groep C naar de achtste finale. In Groep D schakelde Mauritanië verrassend Algerije uit.

Christopher Wooh is de gevierde man bij Kameroen met zijn bevrijdende doelpunt in de 91e minuut. Door de 3-2 tegen Gambia klimt Kameroen over Guinee heen in de stand. Kameroen en Guinee hebben allebei vier punten, maar Kameroen heeft een iets beter doelsaldo. Het leek er nog even op dat Kameroen in de 94e minuut alsnog werd uitgeschakeld, maar de 3-3 van Gambia werd afgekeurd.

Guinee gaat óók door naar de achtste finale. De beste vier nummers drie komen in de knock-outfase en daar zit Guinee sowieso bij. Met vier punten zijn er al twee nummers drie slechter.

Senegal won met 2-0 van Guinee en eindigt de groepsfase met negen punten. Senegal, met Marokko de favoriet voor de titel, scoorde acht keer en kreeg slechts één tegendoelpunt in de drie groepswedstrijden. Tegen Guinee waren Abdoulaye Seck en Iliman Ndiaye trefzeker. Sadio Mané gaf de assist op de laatste treffer.

Groep D

In Groep D won Angola met 2-0 van Burkina Faso. Door die zege eindigt Angola bovenaan de groep met zeven punten. Burkina Faso (vier punten) eindigt op plek twee en dankt daar Mauritanië voor. Mauritanië won namelijk met 1-0 van Algerije. Het land van Riyad Mahrez eindigde door de nederlaag onderaan met twee punten. Mauritanië pakte er door de zege drie.