arne-slot-eredivisie-vitesse-feyenoord
Arne Slot / Pro Shots

Arne Slot dacht aan puntenverlies na gemiste kansen: 'Doen onszelf vreselijk tekort'

19:16, 21-01-2024

Arne Slot zag Feyenoord zondag een moeizame overwinning boeken. In een chaotische wedstrijd met veel gemiste kansen, een nare hoofdblessure voor Andy Visser en publiek op het veld won Feyenoord met 2-1 van Vitesse. Voor de zoveelste keer de laatste periode hadden de Rotterdammers het vizier niet op scherp, al brak het ze dit keer niet op.

"Ik weet niet of je het woord vrezen moet gebruiken, maar een déjà vu die we al heel vaak hebben gezien, kwam wel weer voorbij", zei Slot bij ESPN doelend op nieuw puntenverlies door eigen toedoen.

Voor rust vergat Feyenoord zichzelf meerdere keren te belonen, zag ook Slot. "En dan heb ik het met name over de eerste helft, waar ik toch weer vond dat we mooi voetbal lieten zien, al is het misschien gek om dat na zo'n tweede helft te zeggen. Het enige wat er aan ontbreekt, is dat we die bal ook er een paar keer achter elkaar inschieten", analyseerde de trainer.

Hij ging verder: "We doen onszelf zo verschrikkelijk veel tekort, waardoor het einde van de wedstrijd vaak gaat over het laatste kwartier of het laatste half uur. Waar ik ongelooflijk blij mee ben, is dat we op een lelijke manier de zege over de streep getrokken. Dat is ons dit seizoen niet altijd gelukt."