Arts verwijderde hart van Maradona voor begrafenis: 'Anders zou het gestolen worden'
i

AFP

Arts verwijderde hart van Maradona voor begrafenis: 'Anders zou het gestolen worden'

Martijn Baars • 11:06, 23-11-2021 / Laatste Update: 12:14, 08-01-2024

Diego Maradona is zonder zijn hart begraven. Dat vertelde zijn arts, Nelson Castro, in een interview met de Argentijnse tv-omroep Eltrece. Naast medische redenen werd het hart ook verwijderd uit angst voor diefstal.

Hart verwijderd

"Er was een groep voetballers die van plan was om de kist open te breken en het hart te stelen”, vertelt de arts, die werd geïnterviewd naar aanleiding van het door hem uitgebrachte boek over 'het waargebeurde verhaal’ rond Maradona's gezondheid. "Toen we ontdekten dat dit zou gebeuren, hebben we zijn hart verwijderd. Daarbij was het ook belangrijk in het onderzoek naar Diego's doodsoorzaak.”

Drugs

Het hart van 'pluisje’ zou een halve kilo hebben gewogen. Een enorm gewicht, zelfs voor een sporthart. In het boek onthullen de onderzoekers de uitdagingen waar El Diego dagelijks mee te maken kreeg. Ze beargumenteren dat drugs niet de enige reden is voor zijn fysieke achteruitgang.

Enorme schok

Dat de arts juist nu met zijn onthulling komt, is geen toeval. Het is komende donderdag precies een jaar geleden dat Maradona op 60-jarige leeftijd overleed. Hoewel de volgens velen beste voetballer ooit al langer problemen met zijn gezondheid had, zorgde zijn dood voor een enorme schok. In Argentinië gingen duizenden mensen de straat op om te rouwen om de man die het land in 1986 aan de wereldtitel had geholpen.