AS Roma wint en stuurt Feyenoord naar Europa League-groepsfase

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 00:41, 21-05-2022 / Laatste Update: 23:42, 11-12-2023

AS Roma heeft met 0-3 gewonnen van Torino in de laatste wedstrijd van het Serie A-seizoen. Daarmee is de 6e plek veiliggesteld door de mannen uit Rome. Hierdoor gaan ze volgend jaar in de groepsfase van de Europa League spelen, en Feyenoord dus ook! Tammy Abraham was de man van de wedstrijd met 2 doelpunten, hij lijkt erg in vorm.

AS Roma heeft hun tegenstander in de finale van de Conference League een cadeautje gedaan: een ticket naar de Europa League-groepsfase. Hoe dat precies ziet, lees je hier! Al in de 1e helft was de wedstrijd beslist. Tammy Abraham liet zijn individuele klasse zien en werd ook in het zadel geholpen door Torino.

beslissing in 1e helft

AS Roma maakte al het verschil in de 1e helft. In de 34e minuut was het Tammy Abraham die met mooi kap- en draaiwerk zichzelf vrijspeelde en de bal in het net kon prikken. Niet veel later ging hij weer huppelen in het 16 metergebied van Torino en werd hij neergelegd. De man ging zelf voor de bal staan en wachtte lang op de keeper. Die ging naar de grond waarna Abraham de bal door het midden schoot.

2e helft wederom een penalty

Het tempo ging een stuk omlaag in de 2e helft. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Roma wisselde nog wat: Rick Karsdorp, die eerst een twijfelgeval was, viel toch in. Hij lijkt dus fit voor de wedstrijd tegen Feyenoord in de finale van de Conference League, net als Leonarde Spinazzola die weer een hele wedstrijd speelde. Nicolo Zaniolo kwam er ook in, en versierde met zijn 1e actie direct een penalty.

Deze keer was het niet Abraham die voor de bal ging staan voor zijn hattrick. Hij gunde de bal aan Lorenzo Pellegrini die de bal feilloos in het zijnet schoot. 0-3. Feest in Rome, maar ook feest in Rotterdam. Hoe anders zal dat woensdagavond 25 mei zijn. Als er maar 1 stad in vuur en vlam zal staan.

Abraham meest scorende Engelsman in 1 Serie A-seizoen

Abraham had met zijn 16e doelpunt een record binnen. Met zijn 16 goals is hij de meest scorende Engelsman in 1 seizoen in de Serie A. Met zijn 2e verlengde hij dat record dus nog een beetje.