AZ schaamt zich na penalty's tegen Quick Boys: 'Je mag van geluk spreken dat je nog doorgaat'
Pascal Jansen / Pro Shots

AZ schaamt zich na penalty's tegen Quick Boys: 'Je mag van geluk spreken dat je nog doorgaat'

09:02, 17-01-2024 / Laatste Update: 09:03, 17-01-2024

AZ ontsnapte voor de tweede bekerronde op rij aan een blamage. Dinsdagavond won het na penalty's van Quick Boys, nadat een ronde eerder HHC Hardenberg pas in de verlenging werd verslagen. Na de wedstrijd tegen Quick Boys stonden de spelers van AZ de pers dan ook heel nederig te woord.

AZ-trainer Pascal Jansen wilde eigenlijk geen woorden vuil maken aan de wedstrijd: "Je bent een ronde verder, maar elk woord wat je nog over deze wedstrijd zegt, is er een te veel." Toch deed hij dat wel, voor de camera van ESPN.

De wedstrijd tegen HHC werd logischerwijs aangehaald. Jansen zag een groot verschil tussen die twee wedstrijden. "Tegen HHC heb je in de eerste helft nog paar goede kansen gecreëerd, maar die gingen er niet in. Maar vandaag, helaas moet ik het zeggen, is Quick Boys bij momenten gelijkwaardig geweest aan ons."

De trainer ziet dat persoonlijke fouten ook voor de tegendoelpunten zorgde. "We moesten diep, helaas. En dat moet je jezelf echt wel aanrekenen." Een van die tegendoelpunten werd veroorzaakt door Riechedly Bazoer. Hij stond na de wedstrijd ook voor de camera van ESPN.

"Het was vanuit onze kant echt dramatisch", ziet ook Bazoer. "Als je zo je doelpunten weggeeft, mag je van geluk spreken dat je nog doorgaat." Hij noemde de wedstrijd 'écht AZ-onwaardig'. Wel wil hij benadrukken dat er absoluut geen sprake was van onderschatting tegen Quick Boys. Sterker nog, Bazoer zegt dat AZ juist vertrouwen wilde tanken na de verloren wedstrijd tegen FC Twente in de Eredivisie.

Sem van Duijn

De 19-jarige Sem van Duijn ontpopte zich bijna weer tot bekerheld van Quick Boys. Maar zijn doelpunt bleek niet genoeg om AZ dinsdagavond te verslaan. Het lijkt er sterk op dat Van Duijn gaat vertrekken bij de Tweede Divisie-club, maar nog niet deze winter.