Bart Verbruggen de nieuwe Edwin van der Sar bij Oranje? Deze Nederlandse collega hoopt van wel
Bart Verbruggen maakt indruk op Daphne van Domselaar, keepster van de Oranje Leeuwinnen © Getty Images, Sportnieuws.nl, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Bart Verbruggen de nieuwe Edwin van der Sar bij Oranje? Deze Nederlandse collega hoopt van wel

22:45, 19-06-2024 / Laatste Update: 22:51, 19-06-2024

Bart Verbruggen maakte indruk in de groepswedstrijd tegen Polen. De Oranje-doelman (21) keepte alsof hij al jaren onder de lat stond bij Oranje. Dat vindt ook Daphne van Domselaar, de vaste doelvrouw bij de Oranje Leeuwinnen.

Dat vertelde ze in gesprek met Sportnieuws.nl tijdens een trainingsstage van de Oranje Leeuwinnen. Uiteraard volgen ze ook daar de verrichtingen bij de mannen. "Blij dat ze uiteindelijk hebben gewonnen. Het is weer een toernooi waar veel dingen gebeuren die je niet verwacht", zo vindt de keepster.

De doelvrouw kijkt uiteraard ook naar Bart Verbruggen, haar collega onder de lat bij Oranje. Allebei stonden ze als jonkies al in Oranje.. "Volgens mij heeft hij een foutloze wedstrijd gespeeld, heel erg goed."

Verbeterpunten voor Verbruggen heeft Van Domselaar niet. "Ik denk dat hij eerder tips voor mij heeft. Ik vind het echt een goeie keeper en hij mag al heel trots zijn op wat hij heeft laten zien." Wordt hij de nieuwe Edwin van der Sar? "Ha! Nou ik hoop het wel voor hem. Tot nog toe vind ik dat hij het heel goed doet."

De Oranje Leeuwinnen spelen in juli nog twee EK-kwalificatieduels, tegen Italië en Noorwegen. Tussen 19 en 21 juni en daarna tussen 24 en 28 juni gaan 27 speelsters zich op die wedstrijden voorbereiden. Van Domselaar is er klaar voor en merkt dat haar landgenoten ook fit en uitgerust zijn. "Iedereen kwam blij binnen. Twee weekjes is nog steeds best kort, maar iedereen heeft er van genoten."

Oranje richting het EK van 2025

De Oranje Leeuwinnen zitten in kwalificatiegroep divisie A, groep 1. Na vier speelronden staat Nederland bovenaan, met zeven punten. Noorwegen staat tweede met vijf punten, dan volgen Italië (5) en Finland (4). Op 4 juni speelde Nederland zijn recentste interland, uit tegen Finland: 1-1. In die wedstrijd nam Lieke Martens afscheid van de Leeuwinnen. Zij wil zich focussen op haar clubcarrière, bij PSG.