Bekerwedstrijd Hercules - Cambuur alsnog afgelast
Het veld op complex Zoudenbalch, waar Hercules-Cambuur gespeeld zou worden, is niet goed genoeg om op te spelen. Wedstrijd afgelast! ©Pro Shots

Bekerwedstrijd Hercules - Cambuur alsnog afgelast

19:29, 18-01-2024 / Laatste Update: 19:52, 18-01-2024

De bekerwedstrijd tussen de amateurs van Hercules en KKD-club Cambuur is donderdagavond alsnog afgelast. De hele dag was het de vraag of het door kon gaan vanwege sneeuw- en ijsvorming in Utrecht, waar er gespeeld moest worden. Uiteindelijk is de wedstrijd anderhalf uur voor het beginsignaal alsnog afgelast.

Eigenlijk zouden Hercules en Cambuur om 21:00 uur beginnen aan het laatste duel in de achtste finales van de KNVB Beker. Er moet nog een nieuwe datum worden gezocht om het duel in te halen. ESPN-presentator Jan-Joost van Gangelen had het erover dat het 'zeer waarschijnlijk' dinsdag 23 januari wordt ingehaald.

Veld 's middags nog goedgekeurd

Scheidsrechter Jeroen Manschot was donderdagmiddag nog speciaal naar het sportcomplex gereden om het veld vroeg te keuren. De KNVB-official vond het toen goed genoeg om op te voetballen, maar 's avonds bleek dat het veld nog te onbespeelbaar was om door te gaan. De spelers en fans van Cambuur kunnen dus weer naar huis.